Via Catalana: Última setmana per inscriure’s a l’Ordal amb Terrassa per la Independència

el
El Port de l'Ordal, on anirà el gruix de terrassencs.
El Port de l’Ordal, on anirà el gruix dels terrassencs.

 

Quan es compleixen dues setmanes de l’inici de les inscripcions a la Via Catalana cap a la Independència per part de Terrassa per la Independència-ANC, les xifres ja superen les 2000 persones, de les quals més de 1100 s’han inscrit a través de les entitats terrassenques que  donen suport a la Via Catalana.

Aquestes entitats són: Centre Excursionista de Terrassa, Ball de Serrallonga, Treure Ball, ERC, JERC, CiU, JNC, Coro Vell, Esbart Dansaire del Vallès, Pàjara de Terrassa, Bastoners de Terrassa, Escola Tecnos, Club Ferroviari de Terrassa, Secció d’Hoquei de l’Sferic i Amics del Camí de Sant Jaume. Algunes altres entitats també organitzen un grup per anar a la cadena humana però no assumeixen l’adhesió a aquesta. Totes elles apleguen les inscripcions i organitzaran el transport a la cadena, amb autocars o cotxes particulars.

Terrassa per la Independència-ANC també està constituint el seu propi grup. Aquesta entitat té reservats quatre trams de la Via Catalana en la zona del Port de l’Ordal fins el 26 de juliol, dia en què tots els grups, inclosos els que estan formant les entitats, es tancaran. Immediatament Terrassa per la Independència  procedirà a la inscripció de fet de tots aquests terrassencs en aquests trams reservats, que pràcticament quedaran complets.  Els grups de cultura popular tenen ganes d’actuar i animar aquesta zona en les hores prèvies a la formació de la cadena. Totes les assemblees territorials de l’ANC inscriuran els seus grups a finals de juliol, pel qual aquest serà un moment important en què l’ANC podrà donar xifres exactes i valorar la situació real de les inscripcions. Cal tenir en compte que, fins ara, les xifres donades corresponen només a inscripcions individuals en el web oficial (http://via.assemblea.cat) que s’han anat fent al marge de les assemblees territorials. De Terrassa mateix hi ha hagut d’aquesta manera un nombre indeterminat d’inscripcions, de les quals Terrassa per la Independència en té indicis però de cap manera pot quantificar.

A partir del 26 de juliol, Terrassa per la Independència-ANC no tancarà el seu formulari d’inscripcions. Atès que el grup del juliol haurà estat tancat, formarà un nou grup amb les persones que s’inscriguin durant l’agost. Aquest grup es destinarà a alguna zona que estigui especialment desocupada a finals d’agost; segurament a les Terres de l’Ebre.

Paral·lelament a la formació del gran grup que anirà a l’Ordal, Terrassa per la Independència ha estat inscrivint grups de persones a altres zones del recorregut. Cal tenir en compte que els grups de més de 5 persones no es poden inscriure pel seu compte a traves del web oficial sinó que han de ser inscrits per les assemblees territorials, que tenen accés a la zona d’administració del web especial per a la inscripció de grups. Per aquest procediment Terrassa per la Independència ha inscrit fins ara unes 300 persones, i ho continuarà fent fins l’últim moment. Les comarques sol·licitades majoritàriament han estat el Barcelonès i el Maresme que, a hores d’ara, estan pràcticament plenes.

Terrassa per la Independència vol assegurar durant la setmana que comença, que és la darrera d’aquesta primera fase, que completarà la zona que té reservada a l’Ordal. Per això intensificarà la seva activitat comunicativa. Desgraciadament, ha constatat un gran dèficit d’informació entre la ciutadania, al mateix temps que hi ha una gran demanda d’informació. És com si l’emissor i el receptor tinguessin dificultats per trobar-se. Molta gent vol inscriure’s a la Via Catalana però no sap com fer-ho. Cal remarcar que l’ANC no es pot permetre campanyes als mitjans de comunicació que puguin arribar a tothom, degut al seu magre finançament, basat en les quotes dels associats i en el marxandatge.  Per aquest motiu, recomana l’adquisició de samarretes i banderes oficials de la Via Catalana. La manera més senzilla d’apuntar-se a la cadena és enviar un mail a viacatalana.txi@gmail.com o dirigir-se a una de les entitats col·laboradores.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s