Qui som

logo_terrassa

 

Sobre Terrassa per la Independència:

  • Som un col·lectiu de gent diversa que comparteix l’objectiu comú de voler que Catalunya tingui ben aviat un Estat propi.
  • Venim de la Consulta sobre la Independència que tingué lloc el 23 de gener de 2011 (23-G) a la nostra ciutat. Una part dels voluntaris de la consulta vam veure clar que la tasca que havíem encetat com a societat civil havia de tenir una continuïtat.
  • Ens vam constituir con a Terrassa per la Independència (TxI). Ara, com moltes altres poblacions de Catalunya, formem part de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i som l’assemblea local de Terrassa de l’ANC.
  • A l’assemblea constituent de TxI s’aprovaren els objectius següents:
    1. Fer pedagogia de la problemàtica relació Catalunya-Espanya entre la ciutadania de Terrassa per contribuir a un estat d’opinió favorable a la independència o, com a mínim, favorable a un referèndum vinculant.
    2. Coordinar-se i col·laborar amb altres plataformes ciutadanes que tinguin els mateixos objectius. Recolzar iniciatives coherents amb els nostres objectius promogudes per entitats diverses, locals o nacionals.
  • El nostre ideari:
    1. Accions sempre constructives. No anirem en contra de ningú.
    2. Tothom qui comparteixi els objectius i els valors de la plataforma en pot formar part.
    3. Hem de ser constants. Millor alentir el pas que aturar-se.
    4. Haurem de treballar encara que no puguem mesurar l’impacte de les nostres accions, només basant-nos en el convenciment d’estar en el camí correcte.
    5. No competirem amb els partits polítics locals, ni esdevindrem mai un partit polític.
    6. Si som notícia ha de ser com a conseqüència de la feina realitzada.
    7. Concentrarem els nostres esforços en les tasques relacionades amb els objectius, i no en burocràcia o gestió interna de la plataforma.
    8. Utilitzarem mitjans democràtics en el funcionament intern però no necessàriament assemblearis. La comissió coordinadora tindrà poder de decisió.
    9. Es demanarà la responsabilitat dels membres en l’execució de les tasques a què es comprometin. Això vol dir que n’hauran de rendir comptes a la comissió coordinadora.
    10. L’organigrama, és a dir, la participació en la presa de decisions, ha de ser la conseqüència del grau d’implicació i dedicació dels membres de la plataforma. Els càrrecs hauran de ser ratificats o renovats periòdicament.

Sobre l’Assemblea Nacional Catalana:

  • Moviment a nivell nacional que va sorgir de la Coordinadora de les Consultes sobre la Independència.
  • Els adherits només ho són a títol personal, paguen una quota (15 € trimestrals, amb casos particulars) i s’organitzen en assemblees locals. Tothom treballa segons les seves possibilitats.
  • Mai esdevindrà un partit polític ni demanarà el vot per cap partit.
  • Els seus objectius són agrupar els independentistes catalans, treballar per un estat d’opinió favorable a l’estat propi i pressionar la classe política per avançar cap a la independència.