COMUNICAT DE PREMSA: en suport als docentes IES Montserrat Roig

el

COMUNICAT DE PREMSA

ANC – Terrassa per la Independència · 08 de maig de 2018

 

EN SUPORT ALS DOCENTS DE L’IES MONTSERRAT ROIG DE TERRASSA

Davant la decisió del Ministerio de Educació espanyol de requerir a la conselleria d’Ensenyament que actuï contra mestres i directors de 24 escoles i instituts de Catalunya, la nostra entitat emet el següent comunicat:

 

Des d’ ANC– Terrassa per la Independència denunciem la interferència que fa l’Estat en el nostre sistema educatiu i la persecució dels nostres docents.Recentment hem sabut que l’IES Montserrat Roig es troba entre els centres acusats pel Ministerio de Educación espanyol d’adoctrinament.

Adoctrinament és el què té lloc quan es manipula la realitat dels fets, quan s’expliquen versions falses, quan s’imposa el silenci davant la repressió, o quan s’evita parlar de manera crítica de fets com els que van tenir lloc l’1-O o de l’aplicació de mesures repressores per part de l’Estat a què ens veiem sotmesos

Volem fer constar que ens sentim orgullosos del nostre sistema educatiu, reconegut a Europa com un exemple d’integració. I que entenem que les escoles i instituts, a través dels nostres docents, han d’estar compromesos amb la formació integral dels seus alumnes, esperonar el pensament crític, ajudar a interpretar el nostre entorn, i no evadir la responsabilitat de crear espais per parlar a classe sobre els esdeveniments polítics i socials del nostre país.

Terrassa torna a patir, una vegada més, la repressió de l’Estat espanyol. Tenim el Conseller de Territori i Sostenibilitat a la presó, el Conseller de Cultura a l’exili, un dibuixant gràfic acomiadat i periodistes que han vist vulnerat el seu dret a la llibertat d’expressió.

Per tot això, des de l’ANC-Terrassa per la Independència denunciem la persecució ideològica als nostres docents i ens solidaritzem amb l’IES Montserrat Roig.

Sabeu que ens tindreu al vostre costat defensant la vostra professionalitat i la vostra integritat com a docents

La ciutadania de Terrassa no renunciarem mai a la defensa dels nostres drets individuals i col·lectius.

 

 

El Secretariat

ANC – Terrassa per la Independència

609 903 935

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s