LINK · Conferència: Comissió d’Incidència Política de l’ANC

COMISSIÓ D’INCIDÈNCIA POLÍTICA DE L’ANC

 

Àngels Folch, membre del secretariat nacional de l’ANC, va pronunciar una conferència sobre el referèndum de l’1 d’octubre  en un acte de l’Assemblea a Barcelona, a finals de juliol

Folch explica que la unitat al voltant del referèndum i la mobilització popular són claus per a avançar i per a evitar deixar-se dominar per la por. A més, va fer una crida a convertir la manifestació de l’Onze de Setembre en la més gran dels darrers anys.

Us oferim la intervenció completa, a més d’un breu recull d’algunes idees expressades a la conferencia i que, des de l’ANC-Terrassa per la Independencia, creiem importants.

 

http://www.vilaweb.cat/noticies/video-la-conferencia-dangels-folch-sobre-el-referendum-que-corre-per-les-xarxes/

 

 

Cal que tothom sàpiga i tingui clar:

 • Que el referèndum serà vinculant perquè no necessitem el permís de l’estat espanyol perquè ho sigui. Només depèn del nostre govern i de nosaltres mateixos.

 

 • El referèndum tindrà totes les garanties perquè hi haurà una pregunta binària clara, estarà convocat pel Govern, totes dues opcions podran fer campanya, el votant sabrà on ha d’anar a dipositar la papereta, el resultat tindrà conseqüències prèviament establertes i cada ciutadà tindrà un vot que podrà exercir amb plena llibertat; entre d’altres.

 

 • Que entre les dues respostes SÍ / NO, guanyarà la que tingui més vots independentment de l’índex de participació.

 

 • Els vots en blanc i els nuls no compten, com queda establert en tots els referèndums. La democràcia no pot acceptar cap boicot.

 

 • De les tres raons que s’estableixen en les teories sobre els processos de secessió, Catalunya les reuneix totes tres:
 1. Nació històrica, procediment plebiscitari democràtic i causa justa pel maltractament de l’estat al qual ara pertany.
 2. Que el procés té tres potes que han de treballar unides i totes tres són imprescindibles: les institucions, els polítics i la societat civil.
 3. Que cal treballar fins al final per la unitat d’aquestes tres potes. Això passa per sembrar la confiança mútua.

 

 • Hem de ser plenament conscients de les armes de l’adversari que utilitzarà per fer-nos por, paralitzar-nos, sembrar la desconfiança i desunir-nos. Les seva manera d’actuar és la de manipular els fets i el llenguatge. Per exemple, parlar de ‘cop d’estat’, explicar mitges veritats, amagar informació, fabricar proves falses, controlar els mitjans d’informació, utilitzar les clavegueres de l’estat en contra nostra, controlar la fiscalia i utilitzar-la perquè faci allò que vol el seu Govern:  imposar, reprimir, fer valdre l’ús de la força i les ‘raons d’estat’, entre d’altres.

 

 • Ara més que mai hem de procurar no fer errors, no fer-nos retrets que puguin perjudicar la nostra unitat. Cal demostrar la màxima determinació cap al referèndum, sembrar confiança mútua, no fer cas de les intoxicacions de l’adversari.

 

 • Cal que tinguem present que el 27S vam guanyar les eleccions amb majoria absoluta al Parlament i també el plebiscit que hi anava associat. Unes falses expectatives creades per certes enquestes i unes interpretacions interessades dels resultats van contribuir a deixar un regust de derrota. Aquesta vegada no podem ser víctimes d’aquestes tergiversacions.

 

Res ni ningú podrà aturar la Democràcia.

Som l’equip guanyador i depèn única i exclusivament de nosaltres.

 

Aquest buidat de punts forts ha sigut possible gràcies a la generositat d’un dels membres de la nostra Territorial.

 

El Secretariat

ANC-Terrassa per la Independència

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s