Acte de Terrassa per la Independència-ANC sobre immigració

image
Foto: Montse Baucells

L’acte organitzat per Terrassa per la Independència el passat 25 de juliol va transcórrer amb total normalitat. Els organitzadors estem raonablement satisfets per la presència i per les intervencions del públic quan se’ls va donar la paraula, la qual cosa demostra l’interès de les intervencions dels ponents i el que desvetlla la situació de la immigració en referència al nou escenari que s’esdevindrà amb la independència de Catalunya.

image
Foto: Montse Baucells

L’acte va començar amb l’explicació del fenomen de la immigració i del paral·lelisme que podem establir entre els fluxos migratoris que van portar molta gent de fora de Catalunya al nostre país i els joves catalans que ara, a causa de les dificultats per trobar una feina digna a la seva pròpia terra, busquen oportunitats en altres països i, fins i tot, en altres continents. Es va fer una valoració de l’impacte, tant positiu com negatiu, que ha tingut la immigració en el nostre país posant especialment en relleu les aportacions de la població immigrada en l’augment de la natalitat, el rejoveniment de la població i la importància que té aquest rejoveniment en el nostre sistema de pensions basat en el repartiment.

image
Foto: Montse Baucells

A continuació es van analitzar els tòpics més comuns sobre la immigració –si prenen la feina dels autòctons, si reben la majoria dels ajuts, si paguen menys impostos, si són una càrrega per a la Seguretat Social, si no s’adapten a la nostra cultura, etc– i a avaluar la situació en que queden aquestes persones a qui es reclamen els mateixos deures que a la resta de ciutadans però, en canvi, no se’ls reconeixen els mateixos drets.

image
Foto: Montse Baucells

Abans de donar veu als assistents, els ponents van fer una projecció de com voldríem que es tractés la immigració en la nova república catalana. En aquest sentit es va fer un especial èmfasi en la necessitat de treballar en l’acollida i no en la repressió, en les alternatives possibles als actuals Centres d’Internament d’Estrangers, que no volem reproduir de cap de les maneres. La conclusió és que a la nova Catalunya no volem que hi hagi ciutadans de primera i ciutadans de segona i que totes les persones que visquin a Catalunya han de tenir els mateixos drets i els mateixos deures. Les intervencions del públic van enriquir l’acte amb aportacions d’experiències personals, l’esclariment d’alguns dubtes i grans dosis d’emotivitat.

Terrassa per la Independència-ANC

Un comentari Digues la teva

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s