Comunicat post-24M de Terrassa per la Independència-ANC

on

VotsMunicipals

Terrassa per la Independència-ANC felicita a ERC-MES i CUP de Terrassa pels seus bons resultats a les eleccions municipals. Són cinc nous regidors independentistes que han signat el compromís de l’ANC de suport al 27S.

També agraïm a l’anterior grup municipal de CiU tota la feina feta a favor del 9N i del procés independentista. Ens congratulem que hi hagi tres regidors de CiU en el proper consistori, que han signat el compromís de l’ANC en suport del 27S i que seguiran treballant per la llibertat del nostre país.

Terrassa per la Independència-ANC, que ha promogut el vot als partits netament independentistes per a poder tenir un consistori posicionat a favor del caràcter plebiscitari del 27S i de la llibertat nacional del nostre país, constata ara que l’aprovació de les mocions relatives a aquest procés dependrà bàsicament del posicionament del grup municipal de Terrassa en Comú. Aquesta formació, a la qual felicitem pels seus excel·lents resultats, és hereva del grup municipal d’ICV-EUiA que, en l’anterior legislatura, va prendre una posició molt valenta a favor del dret a decidir tot presentant conjuntament amb CiU una sèrie de mocions, entre elles la de suport al 9N que va permetre al primer tinent d’alcalde, Manel Pérez, ser a l’acte municipalista al Palau de la Generalitat del 4 d’octubre de 2014. Animem a Xavi Matilla i els altres cinc regidors de TeC a estudiar les propostes dels grups municipals d’ERC-MES, CiU i CUP sota el prisma de la necessitat imperiosa que tenim de tenir el nostre propi estat (la República Catalana) per a poder fer una canvi real i construir una nova estructura política que no tingui els peus de fang. La independència no és garantia de res, però és l’única oportunitat real que tenim per a la regeneració democràtica, per a poder tenir un cos legislatiu realment adaptat a Catalunya i per poder disposar dels recursos que generem en benefici de tothom qui viu aquí, sempre a partir d’un procés constituent que la societat catalana definirà votant els seus representant a un parlament constituent. Creiem sincerament que TeC, que ha estat votada per al canvi social, no pot restar al marge de l’únic projecte polític factible de canvi, il·lusionant i radicalment democràtic, que hi ha a l’estat. Cal que tingui en compte que molts dels seus votants van votar Si-Si el 9N, atès que a Terrassa es van obtenir 44.000 vots pel Si-Si el 9N i que els partits independentistes ara han obtingut tan sols 26.189 vots.

Finalment, constatem que hi ha hagut un lleuger augment de vot als partits independentistes a Terrassa, en passar de 22.470 vots (2011) a 26.189 vots, si bé amb l’augment de la participació el percentatge de vot és pràcticament igual (de 31,38 % el 2011 a 31,40%) i s’ha perdut un regidor (de 9 a 8 regidors). Creiem que la ciutadania no ha votat en clau del procés independentista en aquestes eleccions, atès que el 9N es van recollir 44.000 vots pel Si-Si a la nostra ciutat. Si es té en compte que al conjunt del país el vot pels partits independentistes passa de 1.098.462 (2011) a 1.398.922, el número de regidors de 5343 a 6077  i el percentatge de vot a aquests partits de 38,26 a 45,08 %, hem de pensar que el 27S es pot obtenir una majoria absoluta independentista al Parlament de Catalunya. Aquesta hipòtesi també ve avalada pel fet que a tot el país es van obtenir 1.861.753 vots pel Si-Si que no han aflorat del tot en aquestes municipals. Per tant, fem una valoració positiva d’aquests resultats.

Seguim treballant!

Anuncis

One Comment Add yours

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s